Volkswagen se vrátí do segmentu luxusních vozů

Our theme
Jiří Švamberk | 24.08.2018
foto: Volkswagen
Nástupce Phaetonu bude elektromobil, postavený na základech konceptu I. D. Vizzion.
Volkswagen je bez ryzího vlajkového modelu už celkem tři roky. Phaeton dosloužil v roce 2015 a nikdy nenaplnil prodejní představy vedení Volkswagenu, a to navzdory faktu, že šlo o vynikající automobil. Ovšem propadák to rozhodně nebyl, protože Volkswagen se díky němu etabloval mezi automobilky, s nimiž je nutné na poli luxusních automobilů počítat. Phaeton ukázal, co Volkswagen, jehož největším autem byl v té době Passat, dokáže. A jako takový uspěl.

Stejný recept chce Volkswagen použít také u nové vlajkové lodi, která zatím jméno nemá. Bude jím elektromobil na základech konceptu I. D. Vizzion, který má značku proslavit jakožto výrobce prestižních a luxusních elektromobilů.

Rival pro Teslu S bude vycházet z I. D. Vizzion a jako základ poslouží platforma MEB. Ta umožní velké množství konfigurací pohonu a akumulátoru. A vzhledem k tomu, že každá náprava bude mít svůj vlastní elektromotor, přichází v úvahu také pohon všech kol.

O technických údajích nepadlo ani slovo a představitele Volkswagenu dokonce uvedli, že o nich ještě ani nepřemýšleli. Což je s podivem, vzhledem k tomu, že by vlajkový model rádi představili do dvou let a nejpozději do čtyř jako sériový model. Nicméně z dřívějška víme, že Volkswagen chce dojezd 400 km pro menší elektromobily, zatímco ty větší by měly mít dojezd 600 km.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů