Volkswagen Tiguan dostane další dvě verze. Sedmimístnou a kupé-SUV

Our theme
Redakce | 08.02.2016
Volkswagen Tiguan. | foto: Volkswagen
Nový Volkswagen Tiguan bude k dispozici v několika karosářských verzích. Kromě standardního provedení, které už si v Česku můžete objednat, později dorazí další dvě varianty.
Německá automobilka totiž chystá prodlouženou verzi, kterou doplní také sportovněji vyhlížející pětidveřové kupé-SUV.

Větší Tiguan by podle britského Auto Expressu měl mít o 110 milimetrů delší rozvor než výchozí model (u něj mezi nápravami naměříme 2681 mm) a větší zadní převis. To umožní do kabiny nainstalovat třetí řadu sedadel.

Vůz by se mohl jmenovat Tiguan XL a půjde tedy o alternativu k nové Škodě Kodiaq - pouze s logem VW. Oba vozy by ostatně měly sdílet nejen platformu a pohonná ústrojí, ale stejný bude i rozvor.

Více informací o novém Volkswagenu Tiguan najdete zde.

Druhou verzí německého crossoveru bude SUV připomínající svými tvary kupé. Tato novinka bude zaměřena především na styl, praktičnost nebude její hlavní předností. Také by měla být vyvinuta především s ohledem na co nejlepší jízdní vlastnosti na rovné silnici.

Základní rozměry budou podobné jako u klasického Tiguanu, stejný má být i rozvor náprav. Klesající linie střechy však jistě přinese méně prostorný interiér.

Nové varianty Volkswagenu Tiguan by mohly dorazit do tří let.

Kromě nich pak výrobce plánuje i další SUV, například crossovery velikosti Golfu (možná se bude jmenovat T-Roc) a Pola (T-Cross).
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů