Volkswagen uvolnil první skici osmé generace modelu Golf

Our theme
Jiří Švamberk | 16.05.2019
První skica osmé generace VW Golf | foto: Volkswagen
Vypadá to na další posouvaní standardů v kategorii kompaktních vozů.
Design exteriéru nového golfu není úplným překvapením. Jak je patrné z několika obrázků kamuflovaných aut, které proletěly mediálním světem, Volkswagen nemá jediný důvod výrazně měnit zaběhnuté pořádky.

To interiér se zdá být jiný příběh. Podle první uvolněné skici půjde doslova o revoluci v této kategorii. Úroveň použitých technologií by měla být naprosto bezprecedentní. Množství ovládacích tlačítek se sníží na absolutní minimum a většina funkcí vozu se bude ovládat pomocí dotykového displeje. Systém infotainmentu se nachází hned vedle plně digitálního přístrojového štítu, a třebaže není tak velký, jako například v Touaregu, jeho úhlopříčka je obrovská.

První skica interiéru osmé generace VW Golf

 
Podle uvolněné skici, ze které se závěry úplně dělat nedají, vypadá to pouze na čtveřici konvenčních tlačítek mezi výdechy ventilace a jedno tlačítko pro výstražná světla. Ovládání klimatizace bude pravděpodobně součástí dotykového displeje, jako tomu je například u Audi A6. Příznivci klasických tlačítek jich budou mít dost na volantu.
 
Premiéra osmé generace VW Golf se uskuteční v říjnu ve Wolfsburgu, kde se představí také verze s mildhybridním systémem. V plánu je také verze spalující stlačený zemní plyn a plug-in hybrid s dojezdem čistě na elektřinu 80 km. Elektrický pohon Golf nedostane, ten zastoupí model ID.3.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů