Volvo láká na praktický interiér nového crossoveru XC40. Přihrádky budou všude

Our theme
Daniel Fuglevič | 25.08.2017
Koncept Volvo 40.1. | foto: Volvo
Švédská automobilka pomalu zveřejňuje některé zajímavosti o chystaném crossoveru XC40. Nyní láká na interiér, který údajně nabídne hromadu praktických vychytávek a úložných prostorů.  
O chystaném crossoveru, který se velikostí zařadí pod současný model XC60, zatím mnoho informací není. Po jediné uniklé fotografii, jež nám částečně ukázala záď vozu, však nyní Volvo směruje pozornost na architekturu interiéru nového modelu.

Při navrhování vnitřku XC40 totiž automobilka vycházela z průzkumu, který vedla mezi zákazníky. Ti uvedli, co nejčastěji v autě vozí za věci a co by uvnitř současných interiérů nejradši změnili.

Jedním z opakovaných problémů byly třeba mobily volně pohybující se v příliš velkých přihrádkách nebo tašky, které se za jízdy převrátí, ať už je umístíte kamkoliv. Zmíněno bylo třeba i zdlouhavé hledání platebních či jiných karet v peněžence, a tedy zdržování provozu.

Nejen tyto, ale i další problémy, se tak Volvo snažilo vyřešit. Například reproduktory ve dveřích byly přesunuty na jiné místo, aby vytvořily místo pro větší úložná místa. Do dveří tak nyní v pohodě umístíte notebook, tablet či velkou lahev s pitím.

Středový tunel pak nabídne držáky nápojů, které člověk opravdu využije jako držáky nápojů a ne jako prostor k zahození mincí a drobností. Na tyto maličkosti je zde totiž přímo speciální odkládací místo. Své místo si pak najde i zmíněný mobil, a to ve své přihrádce s bezdrátovým i USB nabíjením. Dále je zde přihrádka na krabičku s kapesníčky a dokonce odnímatelný odpadkový koš, takže binec nemusíte lovit rukama z přihrádek.

Schránka před spolujezdcem pak uvádí výklopný háček, na který je možno zavěsit právě ony padající tašky nebo příruční zavazadlo. Další prostory na odložení často používaných věcí jsou také pod předními sedačkami. Problém s kartami v peněžence je vyřešen slotem přímo na palubní desce, do něj se dají tyto doklady a karty umístit a máte je vždy po ruce.

Další háčky na padající tašky se objevily i v kufru, který dále nabízí elektricky výklopnou podlahu, která umí oddělit různá zavazadla od sebe. Další schránka je nakonec i pod samotnou podlahou zavazadlového prostoru.

Přestože nás Volvo takto láká na novou XC40, žádné nové fotky či záběry zmíněného interiéru zatím nebyly zveřejněny a další informace si značka nechává pro sebe.

O prozatím známé technice chystaného crossoveru jsme se dříve rozepsali tady. Volvo XC40 by se mělo oficiálně ukázat světu už zanedlouho na podzim.

Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů