Všechna kolínská trojčata už mají ceny. Nejlevnější je Toyota Aygo

Our theme
Redakce, ČTK | 27.06.2014
dalších 20 fotek
Druhá generace trojčat z Kolína. | foto: Deník.cz
Praha - Nejlevnější z trojice nových mini vozů z kolínské TPCA bude Toyota Aygo. V červenci zahájí prodej za zaváděcí cenu 209 900 korun. Peugeot 108 stojí nejméně 223 900 korun a Citroën C1 pak 251 900 Kč. Auta se však výrazně liší základní výbavou.
Ta v Citroënu je totiž poměrně bohatá, zahrnuje například palubní počítač, centrální zamykání s dálkovým ovládáním, elektricky ovládaná okna předních dveří, elektricky ovládaná a vyhřívaná vnější zpětná zrcátka, výškově nastavitelný volant, manuální klimatizaci či audiosystém s MP3 přehrávačem a USB vstupem. Základní provedení Feel je navíc k dispozici pouze jako pětidveřový vůz.

Citroën C1.



Jako třídvířko lze pořídit jen provedení s posunovací plátěnou střechou Airscape. Stojí nejméně 324 900 korun.

U Peugeotu a Toyoty jsou základní výbavy chudší. Toyota však narozdíl od Peugeotu zařadila rádio, elektricky ovládaná přední okna i dálkově ovládané centrální zamykání. Klimatizace oběma chybí.

Toyota Aygo.



Aygo sází na několik různých variant a jeho ceník je s přehledem nejobsáhlejší a nejsložitější. Toyota auto nabízí ve třech stupních výbavy: x, x-play a x-wave. Chybějící prvky výbavy pak lze rozšířit pakety x-cool (pro výbavu x), x-look (pro výbavu x-play), x-smart (pro výbavu x-play) a x-comfort (pro výbavu x-wave). Japonská automobilka však také uvádí dvě speciální edice: x-cite a x-clusive. Základní cena 209 900 korun platí pro třídveřovou verzi, za pár dveří navíc se připlácí 10 tisíc.

Nejlevnější provedení Peugeotu 108 pak představuje třídvířko v základní výbavě Access za 223 900 korun, pětidveřová varianta vyjde na 228 900 Kč.

Peugeot 108.


Pro zajímavost: konkurenční mini vůz Škoda Citigo s litrovým motorem a třemi dveřmi je k mání od 186 900 Kč.

Vozy francouzských značek budou vybaveny buď tříválcem 1,0 litru o výkonu 69 koní nebo dvanáctistovkou s 82 koňmi. Aygo sází pouze na litrový agregát. Proti předchozí generaci jsou nová trojčata o dva až čtyři centimetry delší a zavazadlový prostor se zvětšil zhruba o tři desítky litrů až na 196 litrů. 
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů