Vybíráme z inzerce: Pick-upy klasické konstrukce na dřinu i pro radost

Our theme
Dominik Valášek | 11.01.2017
Toyota Tundra. | foto: Toyota
Do naší středoevropské země dorazila slibovaná zima a jen těžko budete do nepříznivých podmínek hledat příznivější auto, než klasický pick-up se žebřinovým rámem. Podívali jsme se mezi vozy, které zastanou tvrdou práci i roli stylového parťáka, a vybrali pro vás tři kusy z partnerského portálu Cars.cz.
Nissan Navara (2006)

Nissan Navara.


Pokud vyžadujete od svého pick-upu hlavně pracovitost, nevadí vám trochu strohý interiér a raději upřednostníte pořádné schopnosti v terénu, mohla by být vaší volbou právě Navara.

Stálice z dílen Nissanu má vše jak má být. Pětimístná karoserie sedí na žebřinovém rámu a řidič ručně volí, zda se bude síla 2,5litrového turbodieselového agregátu přenášet jen na tuhou zadní nápravu, nebo na všechna čtyři kola. Automatická převodovka s hydrodynamickým měničem je potom nejlepší volbou ať už do terénu, či na tahání těžkých břemen.

Tento konkrétní kus pochází z roku 2006, dovezen byl ze Švýcarska a na jeho tachometru svítí 208 550 kilometrů.

Inzerát naleznete zde.

Volkswagen Amarok (2013)

Volkswagen Amarok.


Oproti Navaře je Amarok pojat poněkud jiným způsobem. Jeho interiér je luxusnější, jeho výbava bohatší a jeho pojetí celkově bližší autu na každý den.

To ale rozhodně neznamená, že by Amarok neuměl vzít za práci. I zde je základem klasický rám s tuhou zadní nápravou a schopnosti dalece přesahují běžné osobáky. Nicméně Volkswagen více cílil i na to, aby se řidič uvnitř svého pick-upu cítil dobře. Pod kapotou pracuje vznětový dvoulitrový čtyřválec se dvěma turbodmychadly. A v případě tohoto konkrétního kusu ve spojení s manuální převodovkou.

Nájezd vozu z roku 2013 činí podle inzerátu 126 134 kilometrů.

Inzerát naleznete zde.

Toyota Tundra (2008)

Toyota Tundra.


Poslední auto z našeho výběru u nás rozhodně nespatříte často. Model Tundra je totiž určen výhradně na americký trh, kde jsou klasické pick-upy o dost žádanější komoditou, než u nás.

A americkému zaměření odpovídá na autě snad úplně vše. Svoje evropské protějšky Tundra, takzvaný "full-size truck", hravě přeroste do všech směrů, což může být obrovskou výhodou v případě pracovního nasazení, ale také zásadní nevýhodou například v městských garážích, projektovaných na auta „evropského vzrůstu". Typicky americký je i motor pod kapotou. Turbem dopovaný naftový agregát tady nečekejte. Místo něj je zde plnokrevný osmiválec o objemu 5,7 litru.

Kus z inzerátu byl zakoupen v roce 2008 již v Česku, kam jej dovezl jeden z neoficiálních dovozců. Nájezd u něj činí 63 000 mil, tedy něco  málo přes 100 tisíc kilometrů.

Inzerát naleznete zde.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů