Takto se může zloděj vloupat i do vašeho vozu. V Havířově vykradl devatenáct aut

Our theme
Richard Kutěj | 29.11.2023
další 4 fotky
Snímek k případu, Karviná. | foto: se svolením PČR
Do devatenácti vozidel se podle policie vloupal sedmačtyřicetiletý muž v Havířově a Ostravě. Z aut ukradl vše, co mu přišlo pod ruku včetně autolékárničky, palubní kamery nebo čističe oken. Z jednoho vozu, kterému rozbil sklo okna, sebral dvě krabice mléka. Vyplácením skla však způsobil škodu za pět tisíc korun.     
Podezřelého muže zadrželi policisté před pár dny v Havířově. Měl u sebe ukradené věci a k vyloupení auta se přiznal. "Jak ovšem následně policisté zjistili, s násilným vniknutím do vozidel měl mít sedmačtyřicetiletý muž daleko bohatší zkušenosti. Od konce letošního července se měl muž vloupat do devatenácti vozidel. Pouze v jednom případě došlo ke skutku v Ostravě, ostatní se udály v Havířově," uvedla mluvčí moravskoslezské policie Daniela Vlčková.

Zloděje zachytila kamera přímo při činu:

Majetek, který zloděje po vniknutí do aut zajímal, byl opravdu různorodý. Jednalo se například o autolékárničku, palubní kameru, mobilní telefon, notebook, ale také osobní doklady, oblečení, čistič oken nebo plastovou misku s polévkou.

Škoda, kterou měl způsobit poškozením, byla většinou podstatně vyšší než hodnota odcizených věcí. Po rozbití okna jednoho z aut, kdy byla škoda odhadnuta na více než pět tisíc korun, odcizil dvě mléka v hodnotě 24 korun. 

"Kriminalisté jej obvinili ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci. Obviněný uvedl, že si již nepamatuje, co přesně odcizil, případně co následně s věcmi udělal, každopádně ke skutkům ho měla vést bezvýchodná situace. Sdělil, že si sháněl prostředky na obživu," uzavřela policejní mluvčí.
Article rating
3.0 from 5 (60%)
Rated: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů