Zmenšený svět aut, náklaďáků a kamionů. V Plzni byly k vidění stovky modelů

Our theme
Zdeněk Vaiz | 21.03.2024
dalších 36 fotek
Výstava Modelářský svět v Plzni byla svátkem pro všechny modeláře nebo jejich příznivce a obdivovatele. | foto: Deník/Zdeněk VAIZ
Modely nákladních aut, kamionů i stavební a zemědělské techniky. Vše řízeno radiovým signálem na dálku. Rozlehlé hřiště RC modelů bylo součástí velké výstavy Modelářský svět, která se uskutečnila v plzeňském Radovánku. Vyzkoušet si, jak se takové stroje řídí, mohl každý návštěvník.
Součástí hřiště byla také čerpací stanice nebo třídírna stavebního materiálu, které kdyby měly větší rozměry, nebyly by k rozeznání od těch skutečných. Ovšem na výstavě nechyběly ani papírové, plastikové či železniční modely, včetně krajinných a mnoha dalších výtvorů.

Prohlédněte si vystavované modely:

„Letos je to druhý ročník výstavy, kterou pořádá plzeňský DDM Radovánek společně se spolkem Modelářský svět.  V tomto roce se nám podařilo rozšířit počet vystavovatelů, kterých máme více než sto. A poněvadž většinou každý vystavovatel má více modelů, vystaveno jich máme ve vyšších stovkách.“ usmívá se Milan Severa spoluautor výstavy z DDM Radovánek.

Vystavující se mohli účastnit soutěžní nebo výstavní části. Vše bylo rozdělené do mnoha kategorií nejen podle věku, ale i podle typu modelovaného objektu například na krajiny, železnice či vozidla.

„Hlavně pro děti byly připravené dílny, kde si mohly vyzkoušet výrobu papírových a plastikových modelů, v další místnosti pak práci se stále populárními stavebnicemi Lego a Merkur,“ doplňuje Severa.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů