Za měsíc začíná autosalon v Ženevě. Víme, jaké novinky se pro něj chystají

Our theme
Jan Markovič | 07.02.2019
dalších 30 fotek
Do Ženevy se chystají elektromobily i sporťáky | foto: Toyota
Škoda ukáže své nové SUV Kamiq, Toyota sportovní kupé Supra a Honda nebo Volkswagen se chtějí blýsknout novými elektromobily.
Přesně za měsíc začíná autosalon v Ženevě. I když se některé významné automobilky rozhodly letos vůbec nevystavovat, pořád bude na co koukat. Do Švýcarska nepřijede například Ford nebo britské duo Jaguar Land Rover. Chybět bude třeba i Hyundai.

Asi nejdůležitějším modelem pro české návštěvníky autosalonu bude bezesporu nová Škoda Kamiq. Nejmenší SUV z řady mladoboleslavské automobilky přijede s novým designem. Jak název napovídá, dodrží tradici, protože jeho jméno začíná písmenem K a končí písmenem Q. Škoda opět připojila romantický příběh. Navíc, podle našich informací, hodlá značka prezentovat již téměř hotové elektrické SUV, přestože bude nadále označeno pouze jako studie.

Auty nebudou šetřit ani koncernoví kolegové. Zatím se spíš jen spekuluje nad tím, že Audi do Ženevy přiveze další elektromobil, v podstatě zmenšený e-tron, který letos přijíždí na trh. Obrázek zatím není k dispozici. Elektrifikovat bude i Volkswagen, který by se měl na prknech autosalou pochlubit konceptem plážového elektromobilu ID Buggy.

Mnichovská automobilka je možná pod palbou kritiky za příliš velkou čelní masku svých vozů. Nové BMW 7 po faceliftu s dosud největšími ledvinkami ale v Ženevě hrdě ukáže, hned vedle obřího SUV BMW X7. To konkurenční Mercedes-Benz přijede s novou generací modelu CLA Shooting Brake, tedy stylového kombi. Představí facelift crossoveru GLA a třídy V, kterou by mohl ukázat i v elektrické verzi. Zásuvku využije i elektromobil Polestar od Volva.

Lamborghini Huracán Evo


Hlavní novinkou mezi dostupnějšími značkami je nový Renault Clio. Mitsubishi předvede podivně pojmenovaný koncept Engelberg. Honda bude pokračovat ve své představě o malém městském elektromobilu, když ukáže nový Urban EV koncept. Podobný elektrický koncept chystá také Citroën. Bude s ním zároveň slavit sté výročí značky, které připadá na tento rok. Ani jeho podoba zatím není známá.

Nejvíc si ale pochutnají nadšenci pro sportovní vozy. Lamborghini Huracán se objeví ve svém faceliftu nazvaném EVO, McLaren zase předvede nový otevřený supersport 720S Spider a bez střechy se bude předvádět i Porsche 911 Carrera. Asi největší tlačenice ale bude u stánku Toyoty, kde bude vystavena nová Supra – splněný sen fanoušků sportovních aut.

Autosalon v Ženevě bude otevřen pro veřejnost od 7. do 17. března. Vstupenka stojí 16 švýcarských franků, tedy 360 korun. Zpáteční letenka na přímý let stojí od 3191 korun výš.

Řada automobilek už ukázala snímky představovaných aut. Co se chystá do Ženevy, si proto můžete prohlédnout v přiložené fotogalerii.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů