Neplatiči pokut zabavili strážníci registrační značky jeho vozidla. Zabralo to

Our theme
Richard Kutěj | 16.05.2024
Registrační značky. Ilustrační obrázek. | foto: DENÍK/ Vlastimil Leška
Známé přísloví tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne, by mohli v Bohumíně volně přetvořit na tak dlouho neplatíš městu pokuty, až ti strážníci seberou SPZ od auta. Přesně to se totiž stalo sedmdesátiletému důchodci z Rychvaldu, který dluží Bohumínu na dopravních pokutách dvaapadesát tisíc korun. Když ho strážníci zastavili v jeho voze, zabavili mu registrační značky.
Městští policisté dotyčného kontrolovali krátce před půl jedenáctou v noci v ulici Březová v Rychvaldu. „Na místě jsme řidiči, tak jak nám umožňuje aktuální legislativa, zabavili registrační značky jeho vozu, a tudíž mu zabránili v další jízdě," řekl Roman Honysz, ředitel městské policie.

Že se tento trest zabral potvrdil fakt, že muž později zaplatil deset tisíc korun a zbylou dlužnou částku hradí formou splátkového kalendáře.

V dubnu strážníci touto formou řešili ještě další dva dlužníky, muže z Kladna a Petřvaldu, kteří dlužili Bohumínu na pokutách do tří tisíc korun.

V praxi odebrání registrační značky (SPZ) vypadá tak, že odhaleného neplatiče hlídka nasměruje na nejbližší vhodné bezpečné místo, kde vozidlo odstaví a na němž mu značku seberou, případně mu na vůz nasadí botičku. Řidič, respektive celá posádka, pak musí využít náhradní dopravu a řešit svůj dluh.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů