Zatlačte slzu, BMW M140i Final Edition je poslední řada 1 se šestiválcem a RWD

Our theme
Jiří Švamberk | 11.02.2019
BMW M140i Final Edition | foto: archiv
Nevyhnutelné se stává skutečností, odchází další model, který se roky těšil jedinečnému postavení na trhu.
Možná si vzpomenete, že když BMW představilo plány na novou generaci kompaktního hatchbacku řady 1, jedním dechem mluvilo o provázanosti s modely značky MINI. Nedlouho poté se světu představilo BMW řady 2 Active Tourer, které bylo postaveno právě na společné platformě.

Současná generace BMW řady 1 končí a s ní odchází také konfigurace, která na trhu s kompaktními hatchbacky nikdy neměla konkurenci, a kterou fanoušci automobilů tak zbožňovali. BMW řady 1 totiž jako jediné v daném segmentu nabízelo možnost velkoobjemového šestiválce ve spojení se zadní poháněnou nápravou.

Poslední hurá současné generace se jmenuje BMW M140i Finale Edition. Podle dostupných informací bude k dispozici výhradně s 8stupňovu převodovkou Steptronic. Nechybí však adaptivní M podvozek, M sportovní brzdy nebo špičkový audiosystém Harman Kardon.

BMW M140i Final Edition


Přeplňovaný řadový šestiválec nabídne 340 koní a 500 Nm točivého momentu, což postačí na zrychlení z klidu na 100 km/h za 4,6 sekundy a maximální rychlost 250 km/h.

Největší háček však spočívá v tom, že tohle auto bylo původně nápadem australského zastoupení BMW, ovšem vsadíme se, že evropští zákazníci nezůstanou ochuzeni. A pokud to nebude tohle auto, BMW se svým „jednorožcem“ určitě rozloučí ve velkém stylu.  
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů