driver111 posted by:
Zvirak posted by:
možná by stálo za to zauvažovat i o plynu. Ten vyjde nejlevněji. A když si uděláš roční bilanci. Budeš překvapený. Plus mínus zhruba stejně výkonné motory:1. benzin - spotřeba 7,5 l na 100km = 2,6 Kč/km2. nafta - spotřeba 6 l na 100km = 2,0 Kč/km3. plyn - spotřeba 8,5 l na 100km = 1,18 Kč/kmtzn. pro ročním nájedzu 30 tisíc jsou náklady na palivo:benzin - 78 000 Kčnafta - 60 000 Kčplyn - 35 500 KčA k výběru auta: je opravdu krátkozraké doporučovat na DENNÍ ježdění ty miniauta, to doporučuje člověk, který autem jede dvakrát v tejdnu nakoupit. Jinak by takový nesmysly netvrdil.Doporučím nějakou limuzínu vyšší střední, která nebude zhuntovaná a vybydlenej vnitřek.
Zviraku, s tou naftou jsi to přestřelil, já jezdím s naftou hodně svižně a v dlouhodobém měřítku je na obou mých autech (stilo JTD a OI 1.9 tdi) spotřeba do 5,5 litru - což při ceně 30kč/litr je 1,6.- za km, což při nájezdu 30 tis dělá zhruba 48 a ne 60 tis, rozdíl je jen 13 tis oproti plynu. A do toho plynu jsi ještě nzapočital, že si ho pán musí nechat za +- 20 tis udělat, že chvíli stejně bude muset jet na benzín než to přepne na plyn, najáká ta kontrola taky něco stojí, nesmím do podzemních garáží atd. Tady si myslím, že zas až tak velký rozdíl ve finále nebude. Auto s naftou do 100 tis se dá sehnat v pohodě, já jsem toho příkladem a před Vánocema jsem sháněl bráchovi auto, sice to bylo za 120, ale to už není takový rozdíl. Každopádně dobrých motorů na benzín zas tak moc na výběr není, ale rozhodně nejsem zastánce dieslů :) a nemám nic proti plynu.
driver: mrkni na poslední test Autorevue videu..měli tam tuším novej passat x octavia x benzín..na cestě do Chorvatska a ani na takové dálce jim spotřeba u těch naftaku moderních nešla pod 6,5 (real) ne to co ukáže computer...