0
back

diskuze k tématu: Benzín vs diesel vs LPG

category of topic classification: poradna, jaké palivo vybrat
Pepe
number of posts1143
date of registration09.05.2007
Sunday 25.01.2015 14:44, RE: Uplne mimo misu
Zvirak posted by:
Pepe. tak zrovna k tej nádrži by stačilo, kdyby s tim výrobci počítali, o něco zmenšili benzinovou nádrž a přidali plynovou.. Je to jen na vůli výrobců.. Problém to rozhodně není. Ta nádrž je takovej argument neargument, kdo chce jezdit ekonomicky a hlavně Ekologicky tak si cestu najde.Jinak když chceš najet s chrochtou cca těch 1000 km jak píšeš, je to ekorally. Kdybych já měl jet ekorally, dostal bych se pouze při provozu na plyn na dojezd 900-950km, celkový bez nutnosti tankovaní 1800-1900km..

Neargument... Psal jsem náhrada, ne kompromis. Ekorally? Min 2/3 cesty mezi Plzní a Kaiserslauternem, kam jezdím často, je omezení na 120. Vychází to na 500 tam, 500 z5. Na jednu nádrž. Ano, "kdyby s tím výrobci počítali". Nepočítaj. Až budou, bude to super. Proto se mi CNG jeví jako lepší alternativa, protože tam už s tím výrobce (VW, možná i Fiat) počítá.
respond
nahlásit
tomaskrtek
number of posts983
date of registration18.03.2008
Sunday 25.01.2015 20:38, RE: Uplne mimo misu
Pepe posted by:
Zvirak posted by:
Pepe. tak zrovna k tej nádrži by stačilo, kdyby s tim výrobci počítali, o něco zmenšili benzinovou nádrž a přidali plynovou.. Je to jen na vůli výrobců.. Problém to rozhodně není. Ta nádrž je takovej argument neargument, kdo chce jezdit ekonomicky a hlavně Ekologicky tak si cestu najde.Jinak když chceš najet s chrochtou cca těch 1000 km jak píšeš, je to ekorally. Kdybych já měl jet ekorally, dostal bych se pouze při provozu na plyn na dojezd 900-950km, celkový bez nutnosti tankovaní 1800-1900km..
Neargument... Psal jsem náhrada, ne kompromis. Ekorally? Min 2/3 cesty mezi Plzní a Kaiserslauternem, kam jezdím často, je omezení na 120. Vychází to na 500 tam, 500 z5. Na jednu nádrž. Ano, "kdyby s tím výrobci počítali". Nepočítaj. Až budou, bude to super. Proto se mi CNG jeví jako lepší alternativa, protože tam už s tím výrobce (VW, možná i Fiat) počítá.

hm, pokud budou po cestě plničky...osobáka s cng na 1000km jsem fakt neviděl, lpg ano
respond
nahlásit
Pepe
number of posts1143
date of registration09.05.2007
Monday 26.01.2015 08:30, RE: Uplne mimo misu
tomaskrtek posted by:
Pepe posted by:
Zvirak posted by:
hm, pokud budou po cestě plničky...osobáka s cng na 1000km jsem fakt neviděl, lpg ano

Pořád je to o kompromisu. VW dělá benzínový nádrže (asi) 15l jako nouzovku, pak 3 flašky na CNG. Tak jsem to myslel. Ale pořád je to málo, to je pravda. Zase při vícero autech se v případě prostorových možnostech vyplatí pořídit domácí nízkotlakou plničku a plnit v noci, nikam nejezdit. Jak je to ošetřený legislativně nevím (spotř. daň). LPG prostě pořád beru jako cestu k "normální" spotřebě u 6 a více válcových motorů. Zrovna včera jsem se kochal, jak jsou namontovaný 2 100l nádrže pod korbou RAMu. Nikde to nepřekáží (jen ta rezerva je zase "navíc"), dojezd taky slušnej. O zvuku nemluvě
respond
nahlásit
1 2

update
you watch this topic

stop watching this topic
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, all rights reserved.