bigfootik posted by:
morava posted by:
Nečekám od diskuse opravdu žádné zázračné rady, ale zkusím. Hledáme auto s dostatkem prostoru pro vysoké lidi, tj. vpředu i vzadu dost místa na nohy a také větší zavazadlový prostor. Auto by opravdu mělo být kvalitní, takže otázka, zda korejce a francouze vůbec řešit. Zároveň je limitující cena, nejdřív naivně do 500 tis, nyní zjišťuji, že 550 tis. a kdo ví, jestli. Má to být SUV nebo combi (MPV ne). Bude jezdit hlavně po dálnici, takže nejspíš diesel nebo auto s nízkou spotřebou obecně, což je zejm. u SUV problém. Nové auto za tuto cenu velký problém. Nechci předhazovat značky, ale úvaha byla o Octavii combi, Superbu, o jiných combi jsem zatím moc neuvažoval. SUV se kromě korejců neblíží žádné ceně, samozřejmě Mitsubishi ASX apod jsou malá auta pro naše potřeby. Další úvaha byla ojeté auto, ale kupovat v Česku? Vyhozené peníze. V Německu či Rakousku? Němčinou vládnu, ale koupím si ho sám? Snad, ale nevyznám se v tom. Můžu naletět stejně. Volvo XC 60 by snad mohlo být v té ceně. Ale blízko hranic nekoupím a jet daleko s nejistým výsledkem a kdo ví, jestli bych nedopadl stejně jako v Česku a ještě náklady s převozem. Je to dilema.
Zdravím Vás,v současnosti řeším podobnou výzvu...koupit rodinné auto, nejlépe combi s dostatkem prostoru pro cestující a rozpočet cca 600 tis Kč. Taktéž nemusím auta typu MPV to už potom raději VW transporter apod.Rozhodl jsem se pátrat v segmentu D a domluvl si již řadu předváděcích jízd a rád se s Vámi podělím o svá zjištění. Jen pro představu je pro nás důležitý hlavně ten prostor, já 201 cm, manželka 186 cm + 2 děti v sedačkách.-
nový Ford Mondeo - vyřazeno z výběru, za mne jako řidiče se nevešlo dítě v sedačce, obecně méně vnitřního prostoru než v předchozí generaci-
Hyundai i40 combi - málo místa za volantem, sedadlo se už nedalo spustit nížea naopak volant výše..kvalita zpracová obecně na děsivé úrovni (auto mělo cca 14 000 najeto)-
Toyota Avensis combi - stejný problém s místem na pozici řidiče, motor navíc žádný zázrak na tak těžké auto, pravda vůz měl cca 900 km najeto-
Škoda Superb - v podélném směru hodně místa, horší potom v loktech, motoricky 1,8 tsi neměla problém jet svižněji s plným autem-
nová Škoda Octavia combi - to bylo příjemné překvapení, samozřejmě menší než superb ale po nastavení uspokojivé pozice za volantem se za mně vešlo vpohodě dítě v sedačce 8 - 18 kg, motor 1,4 tsi taktéž překvapil ve spojení s DSG-
Citroen C5 combi - opět neuspokojivě málo místa za volantem, ovšem více než i40 nebo Avensis, dítě za mnou nemělo také nic moc místa na nožky. ...řízení velmi tuhé a ta spojka!!! bože to byl děs....naopak chválím podvozek a komfort jízdy-
Peugeot 508 sw - krásné svezení, pohodlné sedadla, komfort jízdy na vysoké úrovni, sice ne jako v C5 ale srovnatelný s mondeem. Bohužel opět problém s místem za volantem (sedadlo nešlo níže, volant už byl nahoře na maximu) -
nová Mazda 6 sw - další překvapení v podobě perfektních sedadel, volant i sedadlo seřiditelné dle požadavku i díky tomu se za mně jako řidiče, vpohodě vešlo dítě v sedačce. Motoricky nebylo co vytknout 2,2 tdi s autem krásně cvičilo i když bylo potřeba si počkat na zahřátí motoru. Auto mělo najeto 1500 kmSamozřejmě že v "šourůmech" nám nabízely další vozy na vyzkoušení ať už SUV či MPV (to jsem zavrhnul, prostě to není můj šálek kávy) ale co do prostoru a posezu za volantem, resp. potom místa za řidičem to nebylo žádná sláva....Doufám, že tyto mé poznatky z procesu vybírání vhodného auta pro narostlou rodinu, Vám ušetří trochu času a pomohou při vhodném výběru. Přeji hóóódně štěstí!!