KoobaS posted by:
Petr S posted by:
KoobaS posted by:
A, přiznávám, měl jsem na mysli první generaci. Ale, druhá za tyhle peníze je s benzínovým motorem v ČR vzácnost. A stále trvám na svém názoru, že jestli tři vzadu, tak ve vyšší střední...
citation:
Pokud něco pro tři skorodospělé až dospělé vzadu, tak jedině vyšší střední, já mám zkušenost s S-MAXem
Tedy nic proti termínu
vyšší střední třída v MPV kategorii, slyším to poprvé. Když je S-Max vyšší střední, tak jaká je třída Ford Galaxy? Executive MPV?
Myšleno tak, že C-max je postaven na základech focusu, tedy nižší střední. S-Max a Galaxy jsou oba postaveny na základech Mondea (a liší se víceméně jenom velikostí kufru), tedy vyšší střední. Mám možnost srovnání Zafiry B, ZAfiry Tourer a S-maxe a poslední jmenovaný je jediné auto, kde jsme na sadních sedačkách schopni cestovat tři více než deset minut. Protože rozdíl mezi těmito auty je hlavně v šířce...Jinak když už jsme u téhle třídy, nedávno měl kolega na den půjčený nový espace... Auto krásné, ale místa dost ubylo...
Jinak ad "
jediné auto, kde jsme na sadních sedačkách schopni cestovat tři více než deset minut"... Nevím v jakém obsazení cestujete vy. My ve Versu často jezdíme tak, že manželka jede vzadu uprostřed a je obklopena 2 sedačkami Cybex Solution X2-FIX uchycenými na ISOFIXu. Vajíčko vozíme vepředu, protože se tam instaluje rychleji.
Pokud si sednu na prostřední sedačku vzadu a posunu si ji vpřed (přitom mám pořád místo na kolena), tak mám ramena volná. Pokud bych si prostřední sedačku nevysunul vpřed tak se pravda budu uprostřed tísnit. Myslím ale, že i v autě střední třídy typu Mondeo si 3 dospělí muži pohodlně nesednou, pokud musí mít všichni ramena v jedné rovině (když nemají sedačky polohovatelné ve směru jízdy).