anonym posted by:
Budu reagovat na C 5,jakožto moderní pro jednu osobu v Evropě a naprosto nevzhledný automobil,který je nečitelný v zatáčkách díky svému "hydru",hrozná palubní deska z prehistorického plastu,obr klíčem,hrozným kufrem který se otvírá jak ponorka,volant,který je nedejbože potažený kůží címž je osouzen ke žmolkování,nepohodlná sedadla,která naprosto nedrží tělo v zatáčkách a jejich katasrofální systém polohování,malé a křehké loketní opěrky,spostou metru krychových ale tam,kde je nepotřebujete,jeho ...
Váš popis C5 je "okouzlující" kombinace neznalosti a znalosti. Je vidět, že přehled máte (uznávám!) zkušenosti ne (uznejte!).
Vzhled - nepovažuji za příliš důležitý, a vy?
Nečitelný v zatáčkách - to už je HODNĚ starý vtip, H3+ je v zatáčkách v praxi spíše lepší, než konvenční levné řešení např. ve vámi vyvyšovaném (bohužel opravdu velmi zastaralém) Superb minulé generace
Hrozná palubka a prehistorický plast - nevím zda mluvíte o verzi před faceliftem či po, nebo snad dokonce o nyní prodávané verzi, ale já raději, když výrobce investuje peníze úplně jinam, než do chromu na kapotě apod.
Co je hrozného na zavazadlovém prostoru? Tady jste "ustřelil" snad nejvíce. Chcete ocitovat test v německém Auto moto und sport? "Dobře přístupný skladný zavazadelník se 471 litry ... Jak říkám, tady jste to "popletl" nejvíce - nespletl jste si to s nějakým jiným vozem?
Nepohodlná sedadla - To je možná hned na 2. místě ve vašem výčtu nesmyslů. Jezdím (už hodně let, hodně auty a s 99% jistotou i vozy, o nichž vy budete navěky jen snít) často dlouhé trasy a křesla (doslova) v C5 jsou naopak velmi příjemná a pohodlná. Ano nejsou to Recara, ostatně celá filozofie C5 je "opak hot hatch", ale po 250 000 kilometrech mohu prohlásit, že "ze sedačky" jsem ještě nevypadla (a třeba na konci plzeňské dálnice bych vás s vaším Superb nerada potkala - proč brzdit a pak se na rovince zas rozjíždět, když to lze projet plynule, že?)
Volant - ano volant je docela příjemný, poměrně dobře se drží (ale v tomhle nedám dopustit na trojkovou cupku bmw která mne v parametru "volant" za poslední dobu oslovila asi nejvíce!). Nevím co se "děje" s volantem v C5 po 160 000 km, ale do té doby jsou zcela "bez poskvrnky, bez ztráty desítky", toliko reálná praxe - máte nějaké jiné informace či zkušenosti?
Polohování sedadel - ano příjemná jsou a na dlouhých cestách si někdy více posunu bederní opěrku a dobře dostupné tři ovladače plně elektrického ovládání sedadel mi vyhovují (a je mi líto, že je to pro vás příliš sofistikovaný systém - ale vozy s "kolečkem" a "páčkou" snad ještě také existují)
Loketní opěrky - jsou skvělé, hlavně na dlouhých cestách je člověk využije. Vzhledem k tomu, že sedačku si (pravda mám jí na maximum nahoru a volant také na maximum vpřed a nahoru) nastavíme k plné spokojenosti já a (velmi) výjimečně i můj Buřtík (nechci vás podceňovat, ale tipuji vás přinejlepším o hlavu, hlavu a půl menšího, 30 - 40 kg lehčího - a mohou to být i hlavy 2 a kilogramů 50!) a pochopitelně VČETNĚ loketních opěrek (na dálkových trasách si to ani jinak představit neumím - vy by jste zvládl třeba 800 km, BEZ pohodlné loketní opěrky? A vy by jste si koupil po faceliftu stejné auto, kdyby vám nevyhovovalo?)
Automatická převodovka Aisin - ano také jsem (několikrát!) četla, že v tomto parametru automatická převodovka Aisin dokonce předčí (jinak povedený) sedmistuňový automat Mercedes - a jak vám vyhovuje "tentýž" automat v Lexusech? Také nespokojenost, také poruchovost?
Sních - to se píše s "h", tedy SNÍH - to vím i já, zkuste třeba slush - na ten je onen program převodovky totiž určen, nebo snowfall - to je pěkně spisovně, za němčinu mne tu neustále nějaký (rádoby)vtipálek napadá, tak dnes "nur" anglicky, ja?
Nevím proč považujete mých 9 airbagů (včetně kolenního) za "přecitlivělé", ale crash testy má C5 velmi dobré, o smutném "reálném" crash testu poblíž Dobříš, jsem se tu též včera zmínila.
Kliky dveří skřípají prsty - to už nevíte co jiného si vymyslet, či co? Popravdě má ruka velikostí zhruba odpovídá ruce dítěte a dveře C5 (a nejen jedné) jsem zavírala otvírala určitě mnohonásobně vícekrát, než všichni místní diskutující dohromady, a popravdě mne nenapadá, kam bych je měla strkat, abych si je "poskřípala"
Posátka - také dělám při psaní všemi deseti (hlavně když nepíši na "své" klávesnici) překlepy, ale trochu mne děsí, že asi umím česky lépe než vy - to NEBÝT dobré pro vás!!
"stbl problém s comfortní jednotkou..." - nechápu..(nepotřebujete "restart" software?)
PS: Jak to, že toho o negativech C5 víte "na knížku"? Není to trochu nesmysl a protimluv a říkala jsem už nesmysl?
PPS: Buď jste si to úplně naprosto zcela totálně vše vymyslel, nebo ..... osvětlíte to?
Na odpověď se již teď těší Kylie