Fiat jde po krku BMW X6. Představil sexy spojení SUV a kupé

Our theme
Jan Markovič | 13.11.2018
dalších 6 fotek
Koncept Fiat Fastback | foto: Fiat
Jmenuje se Fiat Fastback a zatím je to jen koncept. Do dvou let by se ale tohle spojení SUV a kupé mělo přetvořit do produkčního vozu, který bude lákat na stylové svezení za rozumné peníze.
Italská automobilka představila na autosalonu v brazilském Sao Paulu koncept nazvaný Fiat Fastback. Podle zástupců značky jde o výsledek kombinace hned tří kategorií, tedy SUV, sedanu a kupé. Stačí ale jediný pohled na jeho záď a zdá se, že je jasné, kde se model inspiroval. Zadní partie jako by z oka vypadly BMW X6.

Právě mnichovské luxusní auto před lety třídu SUV-kupé založilo a inspirovalo tím vznik dalších modelů, jako jsou Mercedes GLE Coupé nebo Audi Q8. Mezi značkami, které nejsou považovány za luxusní, se dá hovořit zatím snad jen o Mitsubishi Eclipse Cross. Zatím nejsilnější inspiraci si bere právě nový Fiat Fastback. Mimochodem, zadní světla nám zase připomínají Jaguar F-Pace.

Jako by ale auto mělo dvě tváře. Příď má naprosto jiné pojetí. Kdo byl někdy v Jižní Americe, bude mu hned povědomá tvář malého pick-upu Fiat Toro, který je na celém kontinentu a hlavně v Brazílii populární. Podobnost je logická, vzhled vozu navrhovalo brazilské oddělení Fiatu zvané Fiat Design Center Latam.

Koncept Fiat Fastback


Fiat prezentuje svůj model jako auto, které kombinuje italskou duši a svalnaté linie vyzdvihující sportovnost a eleganci. Design vozu je postaven na čtyřech principech, které chce nyní Fiat v latinské Americe aplikovat. Jde o člověka, smělost, modernost a čistotu. Tak hovoří tisková zpráva vydaná k této novince.

Designéři samozřejmě přidali celou řadu futuristických detailů. Auto má zatahovací kliky, takže neruší jeho design ani aerodynamiku. Místo zrcátek jsou kamery a v kabině najdete průhledné displeje. Takové prvky se logicky na sériovém voze neobjeví. Ten by měl vyjet na silnice v roce 2020 a stát se dostupnou alternativou k jinak poměrně drahým SUV-kupé. V Evropě ho ale spíš nečekejte.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů