Fin jel 103 km/h na osmdesátce. Dostal pokutu 1,5 milionu korun

Our theme
Redakce | 07.03.2015
Ilustrační foto. | foto: Thinkstock
Platit pokutu za dopravní prohřešek je vždycky nepříjemné. A je jedno, jak "drahá" ona pokuta je, naštve vždycky. Teď si ale představte, že by vám přišla výzva k uhrazení 1,5 milionu korun za překročení rychlosti. Přesně to se stalo jednomu Finovi.
Na první pohled celý příběh vypadá absurdně: Reima Kuisla byl přistižen, jak na úseku, kde je povolená osmdesátka, uháněl rychlostí 103 km/h. Následně mu za tento - relativně lehký - prohřešek, přišel "výměr". Zaplatit měl 54 020 eur, v přepočtu asi 1,5 milionu korun.

Reima Kuisla doplatil na skutečnost, že se ve Finsku vyměřují pokuty podle výše příjmů. A protože si byznysmen v roce 2013 vydělal 6,5 milionu eur (asi 177,6 milionu korun), vypočítaly mu příslušné úřady právě tak vysokou pokutu.

Samotný Kuisla se pokutou pochlubil na svém facebooku.

Finský podnikatel Reima Kuisla dostal pokutu 54 tisíc eur.



Příliš s humorem situaci ale nebral. "Ještě před deseti lety by mě ani nenapadlo, že jednou budu uvažovat nad stěhováním do zahraničí. Ale bohužel, pro lidi, kteří mají vysoké příjmy, je ve Finsku nemožné žít," okomentoval Kuisla problém s pokutou.

Na sociální síti se však příliš pochopení nedočkal. Uživatelé mu vzkazovali, že kdyby dodržoval pravidla, nemusel by platit pokuty.

Podnikatel však nedrží finský "rekord". Ještě vyšší pokutu zaplatil v roce 2002 výkonný ředitel společnosti Nokia, který za překročení rychlosti na své motorce zaplatil 116 tisíc eur.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů