Mercedes opět láká na novou třídu A. Tentokrát ukazuje její příď

Our theme
Daniel Fuglevič | 29.01.2018
dalších 8 fotek
Mercedes-Benz třídy A. | foto: Mercedes-Benz
Nejprve nám Mercedes-Benz ukázal razantně upravený interiér a nyní zveřejňuje i potemnělou fotku přední masky nové generace třídy A. Vypadá to přitom, že hodně inspirace si novinka vzala s designu nedávno uvedeného CLS.
Nové „áčko“ tak dostane trochu zamračenější pohled s novými světlomety, u nichž jsou opravdu výrazné linky LED denního osvětlení. Podobně jako u nejnovějšího CLS se pak uprostřed masky objevuje jediná příčka a logo značky. Přepracován byl i přední nárazník a jeho boční přístupy vzduchu.

Podle zatím uvedených informací pak víme, že hatchback trochu povyroste a nabídne více místa pro posádku. Přesnější informace a rozměry novinky si však Mercedes nechává ještě pro sebe, kromě zvýšení objemu kufru o 29 litrů.

Interiér pak bude u nového „áčka“ vypadat opravdu honosně, tedy alespoň u nejvyšších verzí, a designem si skoro nezadá s většími sedany či dokonce limuzínou třídy S. 

Největší změnou je nový centrální displej, který vlastně nahrazuje i běžnou přístrojovou kapličku. Jde totiž o dvojici spojených displejů, která se táhne od strany řidiče do úrovně středového panelu – tedy podobně jako u třídy E či S. U nižších a standardních výbav se budou velikosti displejů trochu lišit a taktéž nebudou obrazovky vždy spojeny.

Ve výbavě se pak má objevit i zajímavý systém personálního asistenta, který prý bude využívat částečně umělé inteligence. Hlasovými příkazy tak bude možné nastavovat různé funkce infotainmentu společně s navigací, jež má nabídnout technologii rozšířené reality.  

Další novinkou uvnitř třídy A bude ambientní osvětlení na dveřích, palubní desce i středovém panelu, které lze nastavit do celkem 64 barevných odstínů.

V rámci motorizací byla mimo tradiční jednotky potvrzena i plug-in hybridní verze, přičemž určitě se později dočkáme i ostrých AMG variant. Mluví se o základní rychlé třídě A s označení AMG A35, která by nabídla kolem 300 koní (220 kW) výkonu a později o nástupci vrcholného AMG A45, jenž by ze svého dvoulitrového přeplňovaného čtyřválce dostal přes 400 koní (294 kW) a samozřejmě by mu nechyběl pohon všech kol.

Nový Mercedes-Benz třídy A bude mít světovou premiéru už 2. února. Poté se určitě naživo ukáže také na březnovém autosalonu v Ženevě.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů