Nové „erko“ se ukázalo ve šmoulí modré. A chystá se i ostřejší verze!

Our theme
Daniel Fuglevič | 01.02.2018
dalších 11 fotek
Tecno MC R200. | foto: Tecno Montecarlo
Moderní reinterpretace Škody 200 RS se nedávno opět ukázala na veřejnosti. Tentokrát v podobě, která se v několika věcech liší. 
 O HN R200 jste už jistě slyšeli. Jde o sportovní auto, za nímž stojí dvojice Petr Novague a Marek Hoffmann, pánové, kteří tak chtěli vyseknout jedinečnou poctu legendárnímu závodnímu speciálu Škoda 200 RS. Pracovali na ní dva a půl roku, přičemž v létě 2016 se jim povedlo splnit všechny podmínky pro homologaci nutnou k získání registračních značek.

dalších 21 fotek
Minulý rok se k původnímu oranžovému kusu přidal druhý vyrobený exemplář v tmavě modré barvě. A dvojici nyní zřejmě doplňuje další dokončený vůz v pastelově modrém odstínu.

Lehce se přitom změnilo také označení, neboť na novém voze společně se značkou Hoffmann&Novague spolupracovala i monacká dílna Tecno Montecarlo. Novinka tak dostala pojmenování Tecno MC R200 a v Monaku byla rovněž už loni na podzim (poměrně v tichosti) představena. S touto firmou zřejmě tvůrci chystají spolupracovat i nadále, neboť italská média hovoří o plánu postavit celkem pět kusů, přičemž tři už existují.

Zajímavá je také zmínka o ostřejší verzi. Objevit se má na konci roku, přičemž ponese jméno „Special Edition Nanni Galli" - bude se tedy jmenovat po jistém italském závodníkovi. Oproti „běžné" variantě bude lehčí, dostane nové tlumiče, jiná kola, výkonnější brzdy a především přeplňování kompresorem, díky němuž výkon naroste na 600 koní. Maximálka se zvedne na 330 km/h.

Ale zpět ke třetímu exempláři. Ten má představovat další evoluci moderní reinterpretace „erka“. Zajímavé na ní je, že uvnitř už nemá – podobně jako tmavě modrý kus – vlastní zakázkovou palubní desku, ale celý interiér jednodušeji vychází ze staršího Audi R8.

Na základech německého supersportu pak novější R200 stojí stále, nicméně jeho 4,2litrový atmosférický osmiválec nyní spaluje mimo benzin i bioetanol E85 a dokáže produkovat až 450 koní (331 kW), na rozdíl od původních 420 koní (309 kW).

Z klidu na stovku by tak mohla nová R200 zrychlit pod 4,5 sekundy a překročit maximální rychlost 300 km/h.

Nic víc upraveno zřejmě nebylo. Stejně jako u obou dřívějších vozů je zde manuální šestistupňová převodovka. Unikátní karoserie je hliníková a doplněná o prvky z uhlíkových vláken. Přední světla pocházejí od Bentley, zadní zase z Lamborghini.

HN R200 si může pořídit praktický každý. Jen je potřeba mít hodně peněz, konkrétně asi 4,2 milionu korun. A k tomu ještě dárcovské Audi R8. Přestavba pak zabere zhruba tři měsíce.

Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů