Tohle je nárazník pro modernizovanou Škodu Superb. Jeho fotky unikly na internet

Our theme
Dominik Valášek | 31.01.2018
Porovnání nového nárazníku se stávajícím. | foto: SuberbAuto.cz/Škoda Auto
Aktuální Škoda Superb třetí generace je na trhu od roku 2015 a nebude tedy dlouho trvat, než dostane facelift, který přichází běžně okolo poloviny životního cyklu. Různé více či méně ověřené informace o faceliftu prosakují na povrch již delší dobu, ale nyní máme v ruce i obrazový materiál.
Na klubovém serveru SuperbAuto.cz se objevily dva snímky nového předního nárazníku, vyfocené pravděpodobně přímo v Mladé Boleslavi. Jedná se sice o značně nekvalitní a roztřesené záběry z mobilního telefonu, ale pro první náhled a porovnání s aktuálním Superbem přece jenom poslouží.

Na první pohled jsou si oba nárazníky hodně podobné. Vykrojení pro světla nenesou známky výraznějších změn, ovšem značně jiná je spodní část. Jednolitá rovná linie nad spodní mřížkou je nyní na koncích „vykousnutá“, čímž vznikají výrazně větší otvory pro mlhová světla, případně pro průduchy. Až bude nárazník plně nastrojen, mohl by vyhlížet citelně sportovněji, než dosud. Lehce se změnila také podoba mřížky chladiče, nový tvar má i plocha pod světlomety, z níž zmizel jeden prolis.

Co se další nedesignových změn týče, těšit se můžeme na škatulata v paletě motorů. Stávající agregáty 1.4 TSI, 1.8 TSI a 2.0 TSI půjdou zřejmě do důchodu, aby mohly být nahrazeny zbrusu novým motorem 1.5 TSI Evo a vylepšeným 2.0 TSI nové generace. Na vrchol dieselové nabídky dále přibude 2.0 BiTDI se dvěma turbodmychadly, tedy agregát podávající 240 koní (176 kW) výkonu. V roce dorazí také plug-in hybrid.

Ze strany výbavy si potom Superb polepší o prvky, díky kterým dotáhne novější modely Kodiaq a Karoq, ale i sourozence v podobě Passatu. Poprvé se u české vlajkové lodi dočkáme třeba digitální přístrojové desky, full-LED světlometů, panoramatického kamerového systému a dalších prvků.

Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů