Manželský pár šel na ochutnávku vín. Vrátil se s Rolls-Roycem za 16 milionů

Our theme
Daniel Fuglevič | 02.02.2018
další 3 fotky
První vyrobený kus osmé generace Rolls-Royce Phantom. | foto: Rolls-Royce
Už se vám někdy stalo, že byste si na ochutnávce vín zároveň koupili i nový Rolls-Royce? Nějak podobně se dostal úplně první vyrobený kus nového Rolls-Royce Phantom do rukou manželskému páru z amerického Ohia. A nutno říct, že manželé svou novou limuzínu vysoce přeplatili.
Zahajovací kus nové osmé generace modelu Phantom byl totiž nabízen v aukci, která se konala v rámci festivalu vína ve floridském Naples. Kromě koštování, popíjení a kupování vín jste tedy mohli přihodit nějaký ten dolar a získat na základě nejvyšší nabídky i nový Rolls-Royce.

Právě takto se bavili i manželé Jon a Bonnie Masonovi, kteří nakonec vyhráli - a za Phantom zaplatili tučných 780 tisíc dolarů, tedy skoro 16 milionů korun. Za vůbec první vyrobený Phantom tak zaplatili o přibližně 7 milionů korun více, než je standardní cena.

K autu navíc dostali vybranou kolekci vín Alpha Omega a možnost účastnit se jako porotci ankety o nejlepší automobilovou událost roku 2019 luxusního magazínu Robb Report.

Veškeré výtěžky z aukce pak nakonec směřovaly do místního fondu na podporu výchovy dětí. Svým drahým nákupem tak manželé vlastně ještě pomohli tamní komunitě.

Samotný Rolls-Royce přitom svým provedením kdovíjak unikátní není, tedy pokud vynecháme standardní hromadu luxusu a komfortu, kterou zajišťuje každý nový Phantom. O tom jsme však už psali dříve. U prvního kousku se však objevuje speciální plaketa zmiňující, že jde opravdu o první rezervovaný kus, který byl vydražen na festivalu vína v Naples.

Ještě dráž se ale nedávno na jiné aukci vydražil první kus nové generace Chevroletu Corvette ZR-1. Zatímco běžně se nová ZR1 o výkonu 755 koní (555 kW) prodává za relativně střídmých 199 995 dolarů (2,5 milionu korun), první kus dražený v aukci se prodal za neskutečných 925 000 dolarů (19,2 milionu korun).

Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů