Seat osamostatnil značku Cupra. Ponesou ji sportovní modely

Our theme
Daniel Fuglevič | 01.02.2018
Logo nové značky Cupra. | foto: Cupra
O podobném kroku se spekulovalo již dříve, ale až nyní Seat novinku vykřikl do světa. Známé označení Cupra, které nosily vždy nejsportovnější modely Seatu, bude od teď samostatnou značkou fungující pod španělskou automobilkou. Prvního nového model značky Cupra se máme dočkat už v březnu.
Nové rychlé Seaty se tedy zřejmě úplně oddělí z modelové řady automobilky a budou prodávány pod značkou Cupra. Právě tímto označením, které fungovalo jako přídomek, dosud Seat odlišoval své výkonné a sportovní modely od standardních verzí.

Cupra je složeninou výrazu „Cup Racing“, který odkazuje na motorsport a volně přeloženo označuje jakýkoliv „závodní pohár“. Svým způsobem ale také slovo Cupra zní jako latinský výraz pro měď „Cuprum“. Není tedy záhadou, proč je celá kampaň představení nové samostatné značky plná odstínů mědi.

Měděné prvky jsme ostatně viděli už dříve na limitované edici Seatu Leon R představené minulý rok ve Frankfurtu.

Cupra dostala i vlastní logo, které na vozech pravděpodobně zcela nahradí loga Seatu. Automobilka tuto vnitřní reorganizaci popsala následovně: „Nyní nastal čas, aby Cupra získala svou vlastní duši, svou vlastní DNA, svou vlastní identitu tím, že se stane novou entitou. Všechna nová vozidla Cupra ponesou nové logo Cupra.“

Nová značka bude oficiálně představena 22. února, k čemuž slouží i časový odpočet na nových oficiálních stránkách Cupry. Po této události budou první nové modely značky představeny veřejnosti začátkem března na autosalonu v Ženevě.

Podle všeho ale nemáme čekat pouze řadu hot hatchů či rychlých kombíků, jako tomu bylo u Seatu doteď. Mluví se totiž o tom, že prvním modelem, který obdrží nové logo Cupry, bude kompaktní SUV Ateca. V budoucnu pak vedení Seatu nevyvrátilo použití značky Cupra ani u hybridních modelů.

Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů