Chlapík rozřezal luxusní sedačky drahého Mercedesu třídy S. Co našel uvnitř?

Our theme
Daniel Fuglevič | 27.03.2018
další 4 fotky
Jak byste očekávali, kožená sedadla limuzíny jsou doslova přeplněna funkcemi a vychytávkami. | foto: youtube.com
Třída S od Mercedesu patří bezpochyby mezi ikonické luxusní limuzíny, ve kterých je komfort na úplně prvním místě. Napadlo vás ale někdy, co pod koženým čalouněním ukrývají sedadla této vlajlové lodi německé automobilky?
Tvůrce YouTube kanálu What's Inside? ano. Smyslem „programu" What's Inside?, tedy Co je uvnitř?, je totiž právě zkoumání útrob nejrůznějších věcí, přičemž tentokrát došlo na zmíněné sedačky Mercedesu-Benz třídy S.

Jak byste očekávali, kožená sedadla limuzíny jsou doslova přeplněna funkcemi a vychytávkami od elektrického nastavení polohy, vyhřívání, odvětrávání, masáže až po aktivní i pasivní bezpečnostní funkce.

Za vrstvou perforovaného koženého polstrování se tak zprvu nachází pěna, ve které už je zabudováno vedení pro vyhřívání sedaček. Následnou vrstvou je další úroveň pěnových vycpávek, dále oddělovací síťka, za kterou se objevují vzduchové kapsy, jež na základě rychlých změn tlaku zajišťují masážní funkce. Jejich ovládací jednotka se nachází ve spodní části sedačky.

Při rozebrání zadní části sedadla už lze vidět i větráčky a řídící jednotky pro funkci odvětrávání, které jsou každopádně i pod polstrováním a pěnou v oblasti sedáku.

Po rozřezání bočního vedení pak můžete spatřit airbag a další vzduchové kapsy. Mercedes třídy S vám totiž dokáže automaticky zajistit více boční opory, když projíždíte zatáčku rázněji. Laicky řečeno vás v podstatě umí obejmout.

Vzduchové kapsy jsou však v sedačce umístěné i na několika dalších místech (v oblasti ramen či beder), čistě pro další úroveň nastavení polohy a pohodlí. Nakonec pohled do útrob opěrky hlavy ukáže vycpání několika vrstvami jemné vaty, zatímco v úplně spodní části sedadla se nachází schovaný hasicí přístroj.  

Rozpitvání sedačky Mercedesu nožem sice nevypadá zrovna příjemně, ale na druhou jde o zajímavý pohled na celkovou konstrukci.

Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů