0
back
 

diskuze k tématu: Alfa Romeo 156 Sportwagon - vyplatí se koupit?

category of topic classification: poradna, jaký typ motoru vybrat, servisní náklady, technické dotazy, italská vozidla
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 18.08.2010 12:07, rada
A co to blátivé řazení? Je tu taky nějakej Alfista který jezdil taky s německým autem. Ten klid před jízdou bych přál zažít každému Alfistovi. Alfa je za trest. Osobně znám jednoho blázna co na tuhle automobilku nedá dopustit, jedna alfa šla do kopru, koupil další a zase po roce nepojízdná teď koupil 147 a já už se mu jenom směju:))) Jsou to nejhorší auta Alfa, Lancia, Fiat. Raději bych koupil od renomovaného výrobce starší, ale o to lepší kousek.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 18.08.2010 12:32, rada
Kaja nezda sa ti to s tymi slovakmi ale ako si na to dosiel
Reno 3.0tdi je kultivovanejsi
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 18.08.2010 12:38, rada
ten zvuk je skutečně zajímavý
http://www.youtube.com/watch?v=l3BDFenDzjQ&feature=related
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 18.08.2010 17:59, rada
Jestli chces spolehlivou alfu, tak jedine 2.5 V6. Tyhle motory nemaji chybu, jsou mechanicky velice odolne, jezdeni s nimi je perfektni a ten zvuk.... Pokud jezdis jenom 7-12 000 rocne tak neni o cem. 2.5V6 jsou levne, ponevadz dnes velkoobjemove atmosfery nejsou v mode. Jednina nevyhoda muze byt jeho vyssi vaha, coz predznacuje castejsi vymenu prednych ramen. Jo a velice dobrou alternativou k Alfe 156 je Nissan Primera GT, ale v dobrem stavu se jich v CR/SR mnoho nenachazi. Stejne jak Alf...
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 18.08.2010 18:12, rada
by bolo pomlsanicko
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 18.08.2010 18:14, rada
Jeste neco - 2.5V6 ma ze vsech tady nabizenych alf nejvyssi vykon. Kolem 200 koni je velice slusne stadecko, "vodspoda" tahne lepe nez kdejaky turbodiesel a maximalka atakuje 240. Zrychleni na 100 kolem 7 sekund. Se divim ze tenhle famozni motor krome mne jeste nikdo neporadil. Co se tyka nenechavcu, kto by to krad ze jo - je to prece benzinovy sestivalec,zadne tdicko co zere 3 litry na 200. Spotreba je vyssi, ratej s 10-12 litry, ale pri tvem najezdu bych mavnul rukou, stoji to za to dobrodruzstvi, muzes mi verit .
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 18.08.2010 18:37, rada
50 denne jich nepotkate, protoze vetsina lidi vi co je to zac.. o cemz svedci i ceny ojetin.. muj nazor je, ze nema cenu kupovat alfu, ktera ma najeto prez 50000, ale za tu si pekne priplatite... Focus, nebo Mazda 323 o kterych pisete jsou rozhodne lepsi a spolehlivejsi volbou.. Focusu je tolik, ze jejich ceny jsou proklate nizko, i kdyz je to dobre auto..
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 18.08.2010 18:55, rada
focus sa s Alfou neda nicom zrovnat uz len ten interier a motory, celkovo je to ina trieda, mozno podvozok je dobry ale je to obycajne auto. Ja sa priklanam k V6
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 18.08.2010 20:19, rada
Pokud ti mam poradit a nenecháš si alfu vymluvit tak kup bud 1.9 JTD nebo 2.4 JTD ale spíš tu slabší ten pětiválec má moc těžkej motor a trpí náprava vim z vlastní zkušenosti myslim si že už tady těžko seženeš kvalitní benzínovou alu do 85000, na to bys musel mít finanční rezervu ne 15 ale tak aspon 50000 tisíc...jinak designem sou alfy asi nejlepší..
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 18.08.2010 22:34, rada
looK3D: Raději bych si koupil od renomovaného výrobce starší, ale o to lepší kousek....synku, ty ses napapal vtipné kaše, co? Můžeš mi tu větu vysvětlit?
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Thursday 19.08.2010 07:30, rada
Gablenz: no jako určitě že ne alfu
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Thursday 19.08.2010 11:09, rada
Gablenz: renomovaného - to znamená: s dobrou pověstí.
Takže moje rada zní nekupuj si Alfu!!!
Kup Audi, BMW, starší kousk bude vždy lepší lepší než v té cenové kategorii Alfa.
Jednu jsem měl na doporučení Alfisty a už nikdy nesmí do domu. Kamarád má několikátou a jsou s nima jen problémy. Já měl několi BMW vždy asi 10let staré jen jsem měnil olej svíčky a žádný problém.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Thursday 19.08.2010 11:48, rada
Alfy chytnou za srdce a Sportwagon zvlášť. Není to však auto pro rodinu, na rodinné kombi si jen hraje. Koupil bych JTD, ale jen z dovozu, nejlépe z Itálie. Motory z aut koupené v Čechách, jezdící na naši výbornou naftu jsou podle cenové relace 10 let staré a tedy na prahu nemalých investic. Navíc má také choulostivý podvozek, který je z českých cest taky na konci z dechem. V Itálii nemají takové cesty ani na polňačkách, mají tam jen dálnice a z těch je auto z 200 tis( u nás v bazarech to mají všechny, nebudeme si nic nalhávat) kilometry stále ve skvělé kondici. Přeji šťastný výběr, nejlépe v bazarech na Jižní Moravě, kde je takových aut z I dovozu spousta.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Thursday 19.08.2010 12:41, rada
měl jsem několik alf od 145,146,155,164,156,166
Alfa má své klady a zápory, jako každé auto. Pokud se ti kombík libí doporučil bych ti volbu 1,9 JTD s ohledem na provoz ve městě. Druhé doporučení na koupi vozu si vem mechanika(člověka, který tyto vozy zná velmi dobře). Nekupuj první vůz co uvidíš, pokud bude nějaké auto i dražší zajeď se an něj podívat třeba tě zaujme a bude mít zdokumentovaný servis. Pro servis vozu si najdi opět člověka který tomu rozumí opět ti to ušetří peníze. Bohužel neplatí, že autorizovaný servis je ten nejlepší. Přeji ti příjemný nákup a kdyžtak napiš jak jsi koupil.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Thursday 19.08.2010 12:47, rada
Tak já přispěji svojí radou..... Několik let dělám u zastoupení nejmenované automobilové značky...... Jestli-že si kupuješ auto v této cenové relaci a chceš aby to nějak vypadalo,tak je jedno jestli koupíš 156,nebo nějakého němce. několikrát měsíčně se potkávám s lidma od všech značek a ty co automobilum opravdu rozumí,ti řeknou,že je úplně jedno co si koupíš,ty auta jsou dnes všechny stejný..... Nějaký místní blafy že VW je nejlepší..... to jsou jen keci od lidí co maji doma starýho golfa a vytáhnou ho jednou za měsíc. Ty kecálci co píšou,že Itala nikdy,tak to jsou přesně ty chudáci,co si po revoluci přitáhli právě ojetý Itali s 200tis km a více,protože na nic jiného neměli a pak se divili,že jim to v 300 tis. km kleklo..... Takže jestli chceš 156 jdi do ní,jen dávej pozor na stav vozu... zrovna tak jako u VW,Audi atd.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Thursday 19.08.2010 14:36, rada
Tak teď zadělám zase na slovní válku. Rádobyodborníci zde radí nezkušenému laikovi, který má chuť koupit si vůz značky AR toto:
" dávej pozor na stav vozu, buď pozorný při výběru, zkontroluj si auto před koupí atd..."
S odpuštěním - to jsou kydy na entnou. Podle vašich "odborných" doporučení bych si já tedy nekoupil ani dřevěný trakař, natož tak složitou věc, jakou je dnešní auto.
Napiště - CO KONKRETNĚ se má zkontrolovat a JAKÉ mají být optimální parametry - hodnoty? Já například, když půjdu kupovat !slavný motor 2,5V6TDI od Das Auto", tak vím, že si mám sundat víko, kouknout na vačky, zkontrolovta si poloteplý start (čerpadlo) a další věci.
Ale z vašich rad toto tedy jaski neplyne. Tak napiště panu Davidovi - CO a JAK a KONKRETNĚ má zkontrolovat. Kdyby tomu rozumněl více, tak se tu nebude ptát. To že se má podívat, jestli auto má kola, volant a motor, to ví i malý dítě.
Jiank za sebe - jelikož mí pár Ald prošlo tak nějak "téměřpodrukama" - pracoval jsem 14 let u italské společnosti a mladší technici měli téměř výlučně Alfy a Fiaty, leccos jsem od nich pochytil. proto zde mohu za sebe říct, že Alfa je hezká, nabízí opravdu požitek z jízdy, je dravá - ale když se něco začně sypat, je to dost tristní záležitos. Čili kupovta Alfu u nás v bazaru = nesmysl. Když mermomocí ALfu, tak radši značkový dealer AR/Fiat přímo v IT, kde ještě nejsou tak moc zkažení jako u nás a je tam hlavně nabídka z tzv. z první ruky, ne, co se přefiltruje přes bazarníky a rádobytunery (kteří auta z valné většiny jen dorazí v jejich klinické smrti). Nehledě na fakt, že solidní prodejce-dealer ti poskytně kompletní dokumentaci, provede načtení ŘJ (/zdarma, ne jak u ás - za 500, aspoň Subaru to tak praktikuje) a vidíš stav auta in natura a ne pozáshu !vyšší moci" - bazraníka a překupníků. Toť má rada.
Snad ještě doplním, že já osobně si na koupi auta beru svého servismana, který disponuje technikou (např. WAG) a auta zná ( pouze SUbaru jsem koupil tzv. pas blind, ale měl jsem itinerář co a jak má být a má či nemá dělat).
Podívej se na www.autoscout24.de, či podobný server v IT, jaké nabízí vozy na dejme tomu 3-4.000EUR a obrázek si udělěj sám.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Thursday 19.08.2010 17:42, rada
pánové, měl jsem Alfu 156 Sportwagon, 2.5 V6 jako firemní auto. Najel jsem na ní 260.000 a absolutně bez poruchy. Jen jsem zrušil 2 sady letních pneu, ale to není chyba auta ale spíš styl jízdy. Jedinné, co jsem musel vyměnit byly ramena na podvozku, asi po 150.000, auto začalo nepříjemě vrzat. Pokud Alfu, tak benzín, a musí se pravidelně měnit olej, a vždy a pouze Selenia olej, nic jiného.
Pak jsem dostal nového (rok 2005) Passata 2.0 TDI, DSG, a v jednom kuse jsem stál na D1...
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Thursday 19.08.2010 19:23, rada
Možná to bude divná rada ale zkus toto kup levnější alfu (jen motor aby byl ok) narychtuj si tak 80 táců k tomu a nech ji dát do pucu ale komplet a výš že všechno je nové a v cajku tzn. rozvody výfuk kotouče potrubí obložení ložiska spojka ramena atd.Beztak to u té draší budeš muset po čase vyměnit taky tak proč ne hned a mět klyd
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 20.08.2010 06:30, Už vím, co si nikdy nekoupím
Po pročtení tohoto článku jsem si jstý tím, že vím, jaké auto v životě nechci ( potažmo žádné italské). Jinak napsáno jasně, trefně, výstižně a pravdivě.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 20.08.2010 06:43, cervenou mam taky
Tak sem se zase po ranu pobavil s expertem.Hlavne veta: "Na základě bohaté vlastní zkušenosti věřím tomu, že renomé některých jižanských vozů nevzniklo jen tak úplnou náhodou z plezíru nějakých germanofilních fanatiků, přesto uznávám, že značky jako třeba Alfa Romeo či Lancia měly po stránce designové a často i technické v některých obdobích náskok před renomovanou konkurencí."Kdybych nemel 156 ctvrtym rokem a "doplahocenych" 270tisic,tak po precteni tohoto clanku bych si myslel ze to ujede max 50tis. Az budu mit 500tis tak expertovi zase napisi jestli to jeho "germanofilni" auto jeste jezdi! Mnoho stastnych kilometru.jiri
respond
  1 2 3 4 ... 7




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.