Bentley opravdu postaví SUV. Bude nejrychlejší a nejluxusnější

Our theme
Redakce, ČTK | 23.07.2013
SUV Bentley | foto: Bentley
Berlín - Producent superluxusních automobilů Bentley Motors bude v Británii vyrábět svůj první sportovně-užitkový vůz (SUV). Vytvoří tak v zemi přes tisícovku pracovních míst. Oznámila to dnes jeho mateřská společnost Volkswagen.
Slavný výrobce ukázal první možnou podobu svého SUV už na loňském autosalonu v Ženevě a i když koncept EXP 9 F vyvolal mimořádně silnou vlnu kritiky a posměšků, především asijští zákazníci údajně byli nadšeni a posílali do sídla Bentley stovky objednávek. 

Finální design se však od konceptu bude jistě lišit, Bentley prozatím uvolnil pouze nicneříkající skicu. Kromě toho, že má jít o nejrychlejší a nejluxusnější SUV, které si přitom zachová ducha značky, nic víc dosud nevíme. Prodej nového modelu bude zahájen v roce 2016. 
Skica připravovaného SUV značky Bentley.


Automobilka Bentley v prvním pololetí zvýšila prodej o devět procent na 4279 vozů díky růstu poptávky v Evropě, Spojených státech a na Blízkém východě. Bentley má sídlo v britském městě Crewe. V prvním čtvrtletí se firma na celkovém zisku skupiny Volkswagen podílela zhruba jedním procentem.



Během příštích tří let hodlá společnost Bentley do vývoje nových modelů a svého ústředí v Británii investovat přes 800 milionů liber (více než 24 miliard korun), napsala agentura Reuters.

Německý Volkswagen, jehož součástí je také česká automobilka Škoda Auto, je největší automobilkou v Evropě. Do roku 2018 se hodlá stát také největším výrobcem automobilů na světě.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů